Unsuccessful

Festival de Guitarra Clàssica en el Liceu

raised€1,500
goal€10,000
15%
Donors1
Day left972

Aviso: El modo de prueba está activado. Mientras está en modo de prueba, no se procesan las donaciones en vivo.

1,500.00
Seleccionar el método de pago
Información personal

Total de la donación: €1,500.00

La idea de dur a terme el Festival Internacional de Guitarra “Ferran Sor” a la ciutat de Barcelona sorgeix de la voluntat de donar a conèixer i promoure la personalitat i l’obra d’aquest insigne compositor i guitarrista català, nascut a Barcelona l’any 1778 i que va morir a París en 1839.

Aquest Festival és la millor manera de retre homenatge a la figura de Ferran Sor i Muntades, la personalitat musical més destacada de la història de la guitarra del segle XVIII. Les obres d’aquest extraordinari compositor i concertista, que va ser també pedagog, són conegudes i interpretades per grans guitarristes i són publicades per les editorials musicals més prestigioses de tot el món.

Gràcies al seu gran poder expressiu, la guitarra ha estat sempre un mitjà de comunicació extremadament dinàmic i heterogeni, que ha sabut desenvolupar-se en nombrosos estils diferents, en formacions que van des de la música renaixentista fins al repertori per a guitarra clàssica.
La ciutat de Barcelona té la gran oportunitat de mantenir viu el record d’una de les seves personalitats més importants i influents, tant pel seu llegat musical com per tot el que va fer per a la guitarra.

CONCERTS DE NIT

Al llarg dels sis dies del Festival, a les 20.30 hores, s’oferirà una sèrie de concerts d’artistes de gran talla internacional com són ara: Marcin Dylla, Carles Trepat, Nora Buschmann, José Antonio Escobar i el duo Marco Tamayo – Anabel Montesinos. Cada artista convidat ha estat escollit per la seva indubtable qualitat artísti­ca i pel seu reconeixement internacional.

L’últim concert, el Concert de Cloenda, serà a càrrec dels tres millors estudiants de les classes magistrals i de Emerson Salazar, guanyador del Certamen Internacional de Guitarra Miquel LLobet 2016.

CLASSES MAGISTRALS i CONCURS

Remarcant la importància pedagògica del Festival Internacional de Guitarra Ferran Sor, s’han previst unes classes magistrals impartides pels mateixos artistes convidats, d’una durada de 5 hores i 15 minuts per cada professor, que donaran cabuda a uns 7 alumnes actius, cada un dels quals rebrà 45 minuts de lliçó. També podran assistir a les clas­ses magistrals les persones que vulguin participar en qualitat d’oients.

El millor dels estudiants de les classes magistrals rebrà un certificat i un premi que consistirà en un concert pagat per Arts LLobet 2020, a Barcelona, i en la producció d’una gravació àudio i vídeo professional que serà difós a través de la pàgina web i de les xarxes socials del Festival Internacional Ferran Sor.

CONFERÈNCIES

El Festival presentarà un cicle de tres conferències i dos documentals, de dijous a diumenge, de 17:30h. a 19:00h, en el Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

La primera serà a càrrec del lutier Santiago Canals que parlarà sobre la construcció de la guitarra de concert i de la que utilitzà Ferran Sor a la seva època.

Les altres tres estaran centrades en la figura de Ferran Sor i seran a càrrec dels guitarristes, musicòlegs i compositors: Josep Maria Mangado, autor del llibre La Guitarra en Cataluña, 1769-1939, i Jaume Torrent.
La ultima conferencia serà a càrrec de la guitarrista i doctora en musicologìa, especialista en Emili Pujol, Maria Ribera Gibal.

 

El sonido de una guitarra amplificada en un salón lleno de gente era tan hipnótico y adictivo para mí que hubiese cruzado cualquier tipo de frontera para llegar allí

 

El Festival acollirà lutiers de guitarres de concert, editors musicals discogràfiques i fabricants de tot tipus d’accessoris per a guitarra, oferint així una nova oportunitat de retrobar-se anualment i poder intercanviar coneixements i novetats.

L’exposició s’ inaugurarà el dijous 12 de setembre a les 17:00 i acabarà el dissabte 14, a les 19:00, i tindrà lloc a les instal·lacions del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Els expositors que desitgin exposar fins l’últim dia del Festival, seran benvinguts i podran romandre fins el dimarts 17, a les 19:00.

Cada dia, a partir del divendres, de 13:00 a 13:30, es durà a terme una prova de guitarres de concert dels lutiers participants en el Festival per part dels artistes convidats.

Usuario anónimo
MV

Maria Asunción Verdú Richarte

€1,500.00 noviembre 6, 2019